Jak korzystać z aplikacji webowej Tidaro

Rezerwacje biurek

Tidarian character

Zmienianie statusu biurek

W aplikacji Tidaro możesz ustawić 3 różne statusy biurek, w zależności od tego, jak chcesz zorganizować swoje biuro.

Status free oznacza, że biurko jest dostępne do rezerwacji dla wszystkich użytkowników.

Status reserved oznacza, że biurko jest przypisane do konkretnego pracownika.

Status restricted oznacza, że biurko jest wyłączone z rezerwacji.

Oto kilka przykładów użycia tej funkcji:

  1. Ustaw status biurka jako restricted na określony czas, jeśli chcesz udostępnić je gościom odwiedzającym Twoje biuro.
  2. Jeśli niektórzy z Twoich pracowników, z jakichkolwiek powodów, muszą pracować przy określonych biurkach, przypisz je przy użyciu statusu reserved, aby wyeliminować możliwość zajęcia tych biurek przez kogoś innego.
  3. Podczas pandemii nasi klienci wyłączali z rezerwacji co drugie biurko, aby zachować dystans społeczny.
  4. Możesz wyłączyć z rezerwacji biurka w obszarze, który przechodzi remont lub jest niedostępny z jakiegokolwiek innego powodu.
  1. W głównym menu przejdź do zakładki preferences, a następnie wybierz zakładkę manage office areas.
  1. Wybierz z listy biurko, którym chcesz zarządzać, a aplikacja wyświetli jego szczegóły.
  2. Kliknij przycisk edit obok domyślnego statusu biurka. Na następnym ekranie możesz wybrać nowy domyślny status biurka.
  3. Potwierdź zmiany przyciskiem change status.
Changing the desk status in the Tidaro web app